Лікарі назвали ще одну причину регулярно їсти м’ясо

Вчені вкотре заявили про те, що м’ясо корисне для нашого здоров’я і повинне бути присутнім у раціоні кожного.

За останніми науковими даними, включення непереробленого червоного м’яса (а також молочних продуктів) зменшує ризик розвитку інфаркту, інсульту і передчасної смерті. До такого висновку, зокрема, прийшли вчені з канадського Університету Макмастера.

Раніше неодноразово повідомлялося, що жирна їжа, популярна в Європі і Північній Америці, відповідальна за хвороби серця. Але результати останніх досліджень доводять протилежне.

За добровольцями дослідження спостерігали протягом 25 років, ретельно записуючи їх раціон, а також всі випадки інфарктів, інсультів. Аналіз отриманих даних привів до висновку, що високоякісне меню, що включає неперероблені продукти тваринного і рослинного походження, не збільшує, а знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Більш того, така дієта зменшує ймовірність передчасної смерті. У той же час експерти підкреслюють: ця інформація стосується тільки непереробленого червоного м’яса, тоді як вживання ковбас, сосисок і бекону залишається шкідливим для здоров’я.

 

В тему

Discussion about this post