Фахівці розповіли, які овочі треба їсти жінкам

Нове дослідження американських учених з Гарвардської школи представило дані про те, що ефективний захист від виникнення раку молочної залози у жінок забезпечують овочі.

Свіжі овочі знижують ризик виникнення раку грудей, стверджується в публікації видання International Journal of Cancer.

Особливо корисні для забезпечення такої профілактики помаранчеві та жовті овочі, конкретизували фахівці. Каротиноїди, що забарвлюють плоди, мають властивість накопичуватися в жіночому організмі, допомагаючи підсилювати імунні реакції на небезпечні хвороботворні компоненти та скорочувати зростання пухлин.

Найкорисніші жовті та помаранчеві овочі - фото 284284

Найкорисніші жовті та помаранчеві овочі / The Busy Baker

Вживання п’яти порцій овочів на день знижує ризик виникнення раку грудей на 11%, – заявили вони.

Разом з цим, встановили вчені, ймовірність виникнення раку молочних залоз підвищується у зв’язку з надмірним споживанням алкоголю та підвищеною концентрацією холестерину в організмі.

Відзначимо, що за даними Міжнародного агентства з вивчення раку харчові фактори прямо або побічно пов’язані з виникненням усіх форм раку у 30% чоловіків і у 50% жінок.

В тему

Discussion about this post