Ненажерство чи неправильне харчування? Українці відповіли Реві, що їдять та назвали свої улюблені страви

Нема хліба, хай їдять печеньки, гастропатруль, магніти на холодильник з зображенням міністра Реви…

Вже який день поспіль притомлену спекою Україну плющать слова міністра, який мав необережність заявити, що українці дуже багато коштів витрачають на харчування. Але справа тут, звісно, не в літній відсутності інфоприводів, а в, дійсно, не зовсім коректних словах пана Реви, якому ще й вистачило розуму натякнути на генетику – мовляв, наші пращури пережили голодомори та війни, тому ми жремо як свині.

Рeople.in.ua провело власне опитування українців на цю актуальну тему. Опитували, як політиків так і пересічних громадян. Результати вийшли цікаві.

Ми поставили такі запитання:

  1. Скільки відсотків вашого бюджету ви витрачаєте на їжу?
  2. Де купуєте продукти?
  3. Яка ваша улюблена страва?
  4. І чи згідні ви з тим, що українці переїдають?

Ілля Ківа — очільник Соціалістичної партії: «Мій рецепт: робити шибениці»

1.40-50 відсотків.

2.Супермаркет

3.Борщ

4. Якщо дивитись на Реву, то складається враження, що з ним це точно  відбувається, якщо, звичайно, він не пухне від голоду.

Дуже дивно робити заяви щодо переїдання, коли на сьогоднішній день  приблизно 40 % українського населення знаходяться за крок до глибокого голоду. Це вже давно як процес виживання. Я вважаю, що це — неповага, образа. Шукати мораль у сьогоднішніх державних службовців  — це марна трата часу.

Мій рецепт: робити шибениці, — так ми скоріше наведемо порядок у нашій країні.

Геннадій Корбан бізнесмен, лідер партії «Укроп»: «Винятково заїдають і запивають»

1. 0,2%

2. Ринок

3. Гречка

4. Винятково заїдають і запивають.

Наталія Абрамова: «Иногда я смотрю на сына подростка с инвалидностью и думаю чем мне его кормить»

70 % процентов от пенсий, остальное квартира, лекарства и связь. На человека в день у меня в семье 2 доллара в день. Это на все.

Я не могу себе позволить покупать из мяса ничего кроме дешевой курицы. Фрукты только сейчас летом. Кофе только если мне подарят. Иногда я смотрю на сына подростка с инвалидностью и думаю чем мне его кормить.

Борислав Береза – народний депутат:  «Избыточный вес часто говорит о том, что человек неправильно питается»

1. Каждый месяц по-разному. Это зависит от набора продуктов, которые мы покупаем. Например, когда жара, то меньше едим мяса и больше овощей или фруктов.

2. Сильпо, Мегамаркет, Новус и Житний рынок.

3. Тоже в зависимости и от сезона. Сейчас окрошка и жареная цветная капуста, а и в более холодное время гречка тушёная с телятиной и солянка.

4. Украинцы точно не передают. Более того доходы наших граждан не растут так, чтобы мы могли говорить об этом. И кроме того избыточный вес часто говорит о том, что человек неправильно питается и, скорее всего, употребляет больше углеводов и простых жиров, чем клетчатки и белков.

Это происходит, когда люди переедают мучное, как например хлеб, картофель или вермишель. А такая пища превалирует часто при низких доходах из-за своей дешевизны

Ігор Мосійчук, народний депутат: «Українці ледь виживають»

1.25-30%

2. Супермаркет Мегамаркет і Новус, базар в місті Василькові

3. Борщ, сало, гриби, картопля, риба.

4. Не згідний. Українці ледь виживають.

           Олексій Голобуцький, політолог, експерт: «У нас цілий зоопарк тварин»

1. Где то процентов 40-50, но у нас целый зоопарк животных

2. В основном в Сильпо

3. Страус

4. Согласен

Ірина Коваль: «Їсти багато не означає їсти нормально»

1.20%;

2. Їжу купую в супермаркетах здебільшого.

3. М’ясо в клярі (на свята) — типу улюблена страва.

4. Українці недоїдають: незбалансоване харчування (білки, жири і т.д.), мало свіжих фруктів і овочів споживають, неякісні продукти, дешевий алкоголь, напівфабрикати. До того ж, їсти багато не означає їсти нормально.

Ольга Цимбал – тренер: «Ми їмо забагато в порівнянні з тим, скільки маємо фізичного навантаження на добу»

1. 70-80% їжа

2. У бабульок, в супермаркеті та на ринку.

3. Торт «Муравейник»

4. Переїдають! Ми їмо забагато в порівнянні з тим, скільки маємо фізичного навантаження на добу.

Едуард Межул: «. Згоден з тим, що харчуються нераціонально»

1 .До 50%

2. Ярмарки в п’ятницю та супермаркети.

3. Готую сам. Одну страву не можу назвати, головне, більше овочів, фруктів.

4. Згоден з тим, що харчуються нераціонально, забагато вуглеводів.

Сергій Штурхецький. Викладач. Рівне: «Українцям не вистачає культури здорового харчування»

1.60-70%, в мeнe троє дітeй

2. Супeрмаркeти в основному, трохи маємо свої овочі

3. Борщ, солянка

4. Так, пeрeїдають… причина -відсутність нe лишe культури здорового харчування, алe й можливості їсти здорову іжу (вона дорожча і важкодоступніша).

Олена Карчевська: «Не переїдають через імітацію корисних продуктів»

1. 35% — 25% їжа, має сезонні зміни, влітку більше овочевих страв, а вони дешевші.

2. Невеличкі базари, маркети.

3. Окрошка, борщ, каші та м’ясні піджарки.

4. Ні, до переїдання далеко через велику кількість імітації корисних продуктів — сирні продукти замість сиру, спреди, м’ясоподібні ковбаси.

Олексій Фалін: «Так, згоден! Рева, він же ж українець?!»

1. ~25%.

2. Найчастіше в АТБ — він просто поруч.

3. Окрошка.

4. Так, згоден! Рева, він же ж українець?!

Elya Nova: «Повнішають від каш і поганих дешевих продуктів»

1. Не знаю,як і відповісти по пункту №1..З 10-го числа місяця(день з/п) по 30 число щось їмо, потім перебиваємся до нового 10-го,на комуналку займаю,потім віддаю 10-го або 11-го.

2.Купуємо на ринку і в с/м.,дивлячись,що потрібно.

3. Варений пеленгасік

4.Ні,не переїдають, хто повнішає так то від каш і поганих дешевих продуктів.

В тему

Discussion about this post