У травні м’ясо подорожчає, огірки і помідори впадуть у ціні — експерт

В Україні у травні може бути незначне подорожчання м’яса, яловичини на 1-1,5 гривні, а курятини — на 1 гривню. Про це у коментарі УНН повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко,  повідомляє  Рeople.in.ua.

«Якщо ми говоримо про м’ясо, то в принципі м’ясо, та ж сама яловичина і так має вже високу ціну. Але може ще трохи дорожчати, але це буде незначне подорожчання. На травень може бути на 1 – 1,5 гривні ріст», — сказав О.Дорошенко.

Також він зауважив, що ціну на свинину в найближчі півтора року буде досить невизначена.

Він також зазначив, що курятина може зрости на 50-70 копійок, на 1 гривню за місяць.

«Тут такий ріст цін буде продовжуватись ще протягом всього року. Незначно, але буде зростати», — зауважив О.Дорошенко.

Він також розповів про те, що ціна на хліб, як і на борошно буде більш-менш стабільною, а ціни на такі овочі, як помідори та огірки, знизяться.

«Ціни, наприклад, на помідори і огірки зараз падають… зараз пішли просто грунтові (овочі, які вирощуються на відкритому грунті – ред.), відповідно ціна на обвалі на травень», — відзначив експерт.

Щодо молочних продуктів, експерт висловив думку, що ціна залишиться незмінною, за винятком вершкового масла.

«Вершкове масло знизилось на гривню в ціні, при тому оптовики почали його закупляти на 25 відсотків дешевше», — наголосив О.Дорошенко.

 

В тему

Discussion about this post